DUNA al BETT Show de Londres, la fira internacional de tecnologia educativa

Des de l’any 2011 una representació de DUNA assistim al BETT Show de Londres.

BETT s’ha convertit en un dels punts de trobada internacionals de la tecnologia educativa, i cada any se celebren esdeveniments paral·lels, seminaris i demostracions. Així, des del desenvolupament del programari fins a la generació de continguts, passant pel mobiliari o els equipaments tecnològics, totes les empreses que tenen cabuda en BETT orienten la seva oferta a la comunitat educativa.

El nostre principal objectiu és aprendre i conèixer les propostes que s’estan desenvolupant en el sector de la tecnologia educativa. Aquest està vivint un ràpid desenvolupament per adaptar-se a les necessitats d’un públic canviant i al descobriment de les múltiples possibilitats de les TIC aplicades a l’educació.

En aquesta visita, des de DUNA, ens hem centrat en la programació i la robòtica, especialment per Educació Infantil i Primària. La programació és una habilitat necessària per al futur, i sembla que els fabricants de robots s’hagin adonat que resulta més fàcil i adequat aprendre’n des de ben jove.

A la fira vam trobar un gran desplegament de recursos multimèdia interactius per totes les matèries i nivells d’estudi, per activar, connectar i emocionar als estudiants. Eines que desenvolupen el seu aprenentatge a l’escola i a casa, i que donen suport als docents per enriquir i vitalitzar les seves classes: treballar a l’aula a ritmes diferents per a cada alumne, plantejar treballs en grup amb participants de diverses escoles o de diversos països, explicar com funciona el sistema circulatori amb un vídeo fet pels alumnes…

Com cada any, ens sorprèn veure com milers de docents buscan les ofertes del mercat o els productes que més els hi convenen. Saben el que volen i el que necessiten, i van al BETT a buscar-ho o es deixen seduir per provar coses noves. També ens queda el regust de no poder abraçar-ho tot, i de què l’educació als països que poden disposar de totes aquestes tecnologies a les seves aules va a una velocitat molt diferent que a les nostres escoles.

Bett  WP_20170125_14_40_55_Pro  WP_20170125_14_38_45_Pro  C3BKyGGXAAANxwX  WP_20170125_13_15_15_Pro

La reflexió que ens acompanya després de cada viatge és la mateixa: Estem preparant correctament als nostres alumnes, que aviat estaran al mateix món laboral i social que els nens i nenes que tenen la sort de rebre aquesta educació a altres països?

Durant la nostra visita vam recollir un munt de recursos, material i contactes que volem compartir:

ROBOTS PROGRAMABLES

Els robots passen de ser només una joguina per convertir-se en eines de millora de l’aprenentatge i l’ensenyament de programació en nens/es. Robo WunderkindBinary BotsOhbotFinch o Marty The Robot són algunes de les propostes que vam conèixer, entre les quals n’hi ha algunes que destaquem especialment per les característiques de la metodologia que fan servir:

  • Cubico: utilitza una plataforma interactiva de realitat augmentada amb divertides històries per ensenyar a nens/es a programar de manera senzilla.
  • Kubo: ha creat tot un llenguatge de programació per entendre primer els conceptes en un entorn tangible i sense pantalles abans de donar-li instruccions al robot.
  • Cubetto-Primo: un robot de fusta que permet descobrir la programació, el pensament computacional, i la resolució de problemes informàtics sense la necessitat d’incloure pantalles.
  • Albert: un simpàtic robot que utilitza un smartphone Android com a cervell i, gràcies a les apps que té, nens i nenes podran llegir contes, cantar, jugar amb ell… i fins i tot aprendre a programar.

REALITAT VIRTUAL

L’experiència de la realitat virtual s’introdueix també a les aules. Propostes com ClassVR o Induction Junction estan dissenyades per mestres especialitzats, i ofereixen tot un set d’eines per fer servir a classe i ajudar als alumnes a millorar l’enteniment i la retenció de coneixements.

ENTORNS MULTISENSORIALS INTERACTIUS

Immersive Interactive és una innovadora proposta que permet dissenyar i construir, des d’un dispositiu de tauleta i amb facilitat, entorns multisensorials com a eines d’aprenentatge que involucren tota l’escola en tots els nivells.

Per a més informació sobre la fira, consulteu: www.bettshow.com

DUNA al BETT Show de Londres, la fira internacional de tecnologia educativa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot