DUNA al SIMO EDUCACIÓ 2017

El passat divendres 27 d’octubre vam assistir a SIMO Educació, el Saló de Tecnologia per a l’Ensenyament, que es va celebrar en l’IFEMA – Fira de Madrid.

SIMO, plataforma de referència per a la tecnologia orientada a l’activitat docent, realitza una labor important per ajudar a professionals de l’ensenyament a familiaritzar-se amb la tecnologia i la seva aplicació en centres escolars o universitats.

La fira va comptar amb 300 ponents que van debatre sobre la utilitat de mitjans com la neurociència, l’educació emocional, la detecció de la dislèxia o la pedagogia verda. Gran la varietat de recursos per al control tecnològic i la programació de la marca TTS, amb els seus espectaculars robots.

Per quart any consecutiu la plataforma torna a posar l’accent en les múltiples oportunitats que obre l’ús de les TICs en un format divulgatiu i participatiu per actuar un canvi metodològic i millorar l’activitat docent en totes les etapes educatives.

Una vegada més, es va convidar a tots els docents a enviar la seva proposta didàctica o projecte TIC més innovador. La selecció va ser especialment complexa en aquesta convocatòria: es van rebre un total de prop de 350 propostes, totes d’elevada qualitat. Entre aquestes, van ser seleccionades 30 experiències, que aborden diversos temes: robòtica i programació per a rehabilitació auditiva i lingüística; programes per al desenvolupament de les competències emocionals dels nens, o per potenciar les Intel·ligències Múltiples; projectes multidisciplinaris mitjançant l’ús de Scratch i el disseny 3D; les aplicacions de la metodologia SOLE (Entorns d’Aprenentatge Autogestionats), treball per projectes, aprenentatge cooperatiu, gamificació, “flipped classroom”, aprenentatge basat en la resolució de problemes, o “learn by doing”; ús d’eines i recursos TIC com a codis QR, Plickers, vídeos de YouTube o enregistrament de videos amb Croma; implementació de les competències STEM a l’aula, i fins i tot la creació d’un Game Festival i d’una Escape Rooom com a repte per aplicar coneixements.

 

Consulta la web del Saló aquí.

Imatge destacada13421

 

 

 

 

DUNA al SIMO EDUCACIÓ 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot