“Mou-te bé!” a la Ciutat dels Somnis

El Festival de la Infància de Barcelona, nascut als anys seixanta, un clàssic barceloní de les festes de Nadal, ha renovat els seus continguts i es diu ara la Ciutat dels Somnis. El saló s’ha celebrat els passats dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2017 al recinte Fira Montjuïc i posseeix en essència la mateixa personalitat – orientar des de l’oci els infants en el seu destí professional-, però amb més consciència de sostenibilitat, amb una incidència més gran en valors mediambientals i de proximitat, i sobre tot amb un enfocament més pedagògic, que és el principal valor afegit que li atorga l’alcaldessa Ada Colau, que en la primera visita a l’espai ha destacat que és ”un molt bon inici d’una nova etapa”.

Els infants d’entre 4 i 12 anys van gaudir d’un centenar de propostes lúdiques i didàctiques per provar diferents oficis i professions – de futbolista a cuiner, passant per cambrer, científic, electricista o presentador de televisió – i descobrir què volen ser quan siguin grans.

L’explosió de la creativitat va ser una constant al llarg dels estands; també va tenir molt èxit la secció d’arquitectura; l’alimentació, com sempre, hi té un lloc destacat; a més a més, al llarg del saló hi ha diverses activitats enfocades a conèixer millor la ciutat, els seus oficis i el respecte que mereixen.

Des de DUNA vam participar en el saló amb Mou-te bé!, activitat emmarcada dins del programa educatiu de la Fundació RACC. Dins la reproducció d’un espai urbà pacificat, els participants van poder realitzar diferents desplaçaments en diversos mitjans de transport: a peu, en bicicleta, bicicleta elèctrica, patinet, monopatí i plataformes elèctriques, practicant així la convivència respectuosa entre diferents modes de transport en espais urbans i aprenent els senyals de circulació i les principals normes, per tal de promoure un canvi d’actituds, valors i comportaments. També van jugar a ser enginyers de mobilitat sostenible i tècnics en educació per la mobilitat i seguretat de mobilitat.

Per a més informació sobre el saló, fes clic aquí.

1 2 4

“Mou-te bé!” a la Ciutat dels Somnis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot