Missió internacional amb KID’S CLUSTER per conèixer LEGO® i Capital of Children

DUNA va viatjar a Dinamarca en missió internacional amb Kid’s Cluster i 5 empreses sòcies per conèixer la ciutat de Billund, on va néixer LEGO® i on s’alberga la Capital of Children. Aquesta última sorgeix de la cooperació entre l’ajuntament de la ciutat i el mític fabricant de joguines.

El resultat és la creació d’un espai/ciutat totalment dirigit als nens i nenes, i a les seves famílies, en el que poden viure tot d’experiències jugables, propostes educatives, innovació i experimentacions que els permet gaudir a l’hora que aprenen en un entorn agradable.

Com a empreses, vam tenir l’oportunitat d’enriquir-nos de les seves maneres i coneixements amb reunions i workshops que ens van mostrar des de dins les seves metodologies de treball i la seva filosofia. La primera d’ aquestes trobades va ser a la LEGO® Education, on vam poder conèixer la raó de ser d’aquesta joguina què amb la filosofia Hands-on, des d’edats molt primerenques, treballa per estimular aprenentatges en els infants com les habilitats matemàtiques, lingüístiques, tecnològiques, entre d’altres, com el treball en equip i el respecte cap als diversos ritmes d’aprenentatge.

Una altra secció que vam poder visitar va ser LEGO® Idea Studio, un espai flexible destinat a la investigació i al disseny per tal de fer néixer les principals innovacions de la companyia. D’altra banda, també vam visitar la LEGO® House, i el seu museu ideat per conèixer tots els secrets del famós joc a través de l’experimentació sensorial entorn a 4 espais destinats a la creativitat, la innovació, les habilitats socials i les emocions a partir de l’univers LEGO®. L’ arquitectura que el conforma representa una agrupació de bricks apilats en equilibri els uns sobre els altres de manera molt curiosa.

Però no tot van ser trobades i reunions, també vam tenir l’oportunitat de visitar Legoland, el parc temàtic de LEGO®, on amb una estona d’esbarjo, vam comprovar com infants i famílies poden gaudir d’aventures i experiències divertides amb les seves instal·lacions.

Finalment, vam visitar l’escola pública de Billund per tal de comprendre la relació entre LEGO® i el sistema educatiu públic danès, així com descobrir el funcionament del sistema educatiu a Dinamarca, el qual aposta totalment per l’estímul de les vocacions STEAM des d’edats primerenques.

L’experiència va ser totalment gratificant i ens va permetre connectar entre els i les representants de les empreses participants, tot jugant i creant de manera distesa sinergies i oportunitats d’aprenentatge els uns dels altres, i prenent nota de les filosofies de treball que ens van transmetre tots i totes les professionals que ens van acollir.

Un cop més, SUMAR MULTIPLICA!

Missió internacional amb KID’S CLUSTER per conèixer LEGO® i Capital of Children
Desplaçat dalt de tot