DUNA a les jornades de debat ‘Ara és demà’
9 de Febrer de 2017
DUNA educació al Festival YoMo (Ciencia i Tecnologia per a joves)
27 de Febrer de 2017
Veure-les totes

Influències de canvi en educació a través d’experiències innovadores

Des de la Fundació Bofill impulsen iniciatives, recerques i debats per transformar l’educació a Catalunya des de fa anys. El passat 14 de febrer va arrancar el seu primer seminari obert del Camp Base del projecte Educació Demà del 2017 a l’Auditori del MACBA (Barcelona) amb el repte de crear coneixement compartit i viure en primera persona algunes de les possibles rutes de l’aprenentatge mòbil.

Amb el títol ‘Més enllà de l’aprenentatge mòbil’ es va reflexionar sobre els dispositius, la realitat virtual o augmentada i l’ús d’internet a les escoles. El seminari pretén donar a conèixer en profunditat les influències de canvi en educació a través d’experiències d’innovació educativa i capdavanteres, i en aquesta ocasió ho va fer a través de tres ponències:

  • Francesc Nadal, docent d’Economia a secundària a l’Institut Illa de Rodes de Roses, presentant “VRilla – Aprendre història amb Realitat Virtual” a primer cicle d’ESO.
  • Víctor Garcia, coordinador pedagògic de l’Escola Rel i impulsor del projecte “Smart Hort” amb alumnes amb necessitats educatives especials. http://www.educaciodema.cat/sites/default/files/tendencies/victor_garcia_escola_rel_-_aprenentatge_tecnologic_.pdf
  • Eulàlia Canet, mestra de Cicle Inicial a l’escola Puig de les Cadiretes i responsable de robòtica del mateix centre, presentant “Llapis, guixos i pantalles. El dia a dia a una aula de Cicle Inicial”.

baixa (1) baixa (2) baixa (3)

Des de DUNA educació hem tingut el plaer d’assistir al debat i conèixer aquests recursos i pràctiques inspiradores sobre com la mobilitat i la tecnologia permeten innovar en les metodologies educatives per tal de crear aprenentatges en qualsevol moment i en qualsevol lloc, i com es trasllada de manera pràctica aquesta possibilitat al dia a dia.

Actualment, la mobilitat i tots els dispositius tecnològics que conviuen amb nosaltres han modelat la manera que tenim de comunicar-nos, d’entendre el món i, per tant, també la nostra manera d’aprendre. Això es tradueix en que els nostres alumnes es mouen constantment en entorns d’aprenentatge on els espais i els temps s’amplifiquen i es generen noves formes d’accés al coneixement. La tecnologia hiperconnectada, Internet i els entorns digitals són aliats d’aquesta manera d’entendre l’educació i ens guien envers la ubiqüitat de l’aprenentatge.

Però aquest plantejament ens condueix també a grans reptes. Sovint en el camp educatiu es viuen conflictes generats per un ús inadequat de les eines digitals i com a docents ens podem sentir perduts davant de codis i llenguatges que es redefineixen constantment. Fins i tot, en certes ocasions, percebem serioses dificultats per com traslladar de forma pràctica i àgil propostes d’aprenentatge mòbil a les aules.

Més informació:

http://www.fbofill.cat/agenda/mes-enlla-de-laprenentatge-mobil

#eduDemà