PUJA AL BUS a la Festa de final de curs de l’Agenda 21 Escolar
7 de Juny de 2018
Visita a la Central tèrmica de Lanzarote
12 de Juny de 2018
Veure-les totes

Jornada Catalana de la Mobilitat 2018

Els passats dimecres 6 i dijous 7 de juny, des de DUNA hem assistit a la Jornada Catalana de la Mobilitat organitzada per l’AMTU, l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà.

L’AMTU és una associació de municipis lliurement adherits, que té per objectiu donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Cada any, l’associació organitza la Jornada Catalana de la Mobilitat, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), amb l’objectiu d’oferir, a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat, les millors experiències en el camp de la mobilitat.

La temàtica d’aquest any ha estat “El transport públic amb vehicles autònoms” i s’han plantejat diferents interrogants al voltant de la mobilitat amb vehicles autònoms que, segons els experts, arribaran cap al 2020, tot i que els de plena autonomia (nivell 5) no es començarien a introduir fins al 2025.

També s’ha obert el debat a l’àmbit del transport públic, analitzant si és possible una xarxa de transport públic amb vehicles autònoms i quins avantatges i inconvenients pot tenir.

Per a més informació sobre la Jornada i el seu programa, premi aquí.