Bicicletada i Festa de la Bici 2019
25 de Març de 2019
CONAMA 2018
1 de Febrer de 2019

Primera celebració de la Setmana de la Robòtica Social

La primera edició de la Setmana de la Robòtica Social, es va celebrar a CosmoCaixa del 25 de febrer a l’1 de març.

El projecte de DUNA, ApPa (Aprendre a programar. Programar per aprendre) ha sigut l’encarregat de crear i conduir les activitats de l’esdeveniment.

Les activitats es van plantejar de manera molt participativa i dinàmica, amb recursos materials de caràcter tecnològic, i adaptades per a alumnes d’educació especial. El resultat va ser molt gratificant per l’interès i la motivació que aquests van presentar. Un altre sector educatiu a qui es van adreçar  les activitats de la Setmana de la Robòtica Social, va ser l’educació secundària. En aquest cas, els alumnes d’ESO van participar en  una activitat orientada a la reflexió sobre com estem convivint amb els robots i cap a quin futur caminem. Els alumnes adolescents es van mostrar molt reflexius amb el tema proposats i amb una gran capacitat argumentativa a l’hora de defensar les seves idees enfront dels companys.

L’objectiu d’aquesta jornada, és apropar la tecnología a la ciutadania, fent-la partícip dels avenços tecnològics i les possibles aplicacions (algunes aplicacions les trobem dins del programa “Smart City”) a través d’ativitats, ponències i debats de caràcter cientific.

 

 

ApPa és un projecte educatiu que vol apropar el món de la programació a les escoles, centres de lleure, etc. Especialment als educadors que treballen amb nens i nenes de 4 a 7 anys. Des de l'any 2014 ha arribat a més de 1.500 alumnes i dia a dia veiem com segueix creixent.