DUNA al SIMO EDUCACIÓ 2017
31 d'Octubre de 2017
XXIII Saló del Manga de Barcelona
13 de Novembre de 2017
Veure-les totes

Un robot educatiu a la família

55421563 - involved in constructing. cheerful pleasant father sitting at the table with his children and playing with lego

56076782 - we are the one. cheerful loving family sitting on the sofa and smiling while little girl holding robot

Els robots educatius són una eina excel·lent perquè els més petits aprenguin a través del joc. Les empreses tecnològiques produeixen avui dia una gran varietat de joguines, assequibles i fàcils d’usar, que denominem robots educatius. La comunitat educativa es beneficia dels avanços de la ciència, i així mateix les famílies.

Poder compartir moments amb els seus fills i filles, des dels més petits fins als més grans, és el desig de tots els pares i mares. A tots els delecta passar una bona estona junts, jugant i aprenent alhora. Tot moment compartit amb els fills és per a ells un estímul per fomentar la seva autonomia i creativitat; i per nodrir la seva felicitat.

En els cursos impartits en Abacus pels nostres educadors d’ApPa – Aprendre a programar, programar per aprendre -, els nens i les nenes coneixen diferents robots educatius: es familiaritzen amb ells, observen com funcionen, aprenen a donar-los instruccions programant les ordres indispensables.

Tenir robots educatius a casa i jugar amb ells impulsa l’interès per experimentar, provant diferents formes de fer les construccions del robot o formes diferents de programar-los. En els cursos, volem treballar des de molt petits el pensament computacional, una habilitat fonamental a adquirir en l’actualitat tal com l’escriptura o les matemàtiques, perquè els nostres fills i filles poden desenvolupar les competències que requereix la nostra època.

Com ajuden els robots educatius en el desenvolupament del pensament computacional?

A través de la resolució de problemes, el processament de dades i la creació d’algorismes, és a dir la creació d’una sèrie d’instruccions ordenades amb una fi, com pot ser el de programar un robot per desplaçar-se d’un lloc a un altre.
Els robots educatius potencien la imaginació i la creativitat dels més petits i dels seus pares i mares, afavorint el treball en equip, les relacions intrafamiliars i l’autoestima de tots.

Trobaràs més informació sobre els cursos aquí.